Bygg ditt eget platestudio

 

Om man virkelig satser hardt på musikken, og kanskje spesielt om man ikke holder til i de største byene i Norge, kan det faktisk lønne seg å satse på å bygge et eget platestudio. Har man eget studio, er det enklere å spille inn singler når man har musikken klar, i stedet for at man må spare opp for å spille inn et helt album, som er vanlig nå. Og i tillegg kan man faktisk leie ut lokalene også, og slik få dekket en del av kostnadene med å bygge studioet. Her får du noen gode tips og råd til hva du bør tenke på før du bygger.

Lag en plantegning

Dersom du tegner opp det du skal bygge, får du god oversikt over hvilke materialer du trenger. Husk at du kanskje må spesialbestille elementer som lydisolasjon, og himling som gir god akustikk i ditt studio. Det er i alle fall viktig å tenke på både lyddemping og at man får en fin romklang, slik at ikke lyden blir død når man skal øve eller spille inn platen sin.

Bestill det du trenger på nett

For alt fra bedre utvalg, enklere tilgang, lavere pris til levering rett hjem, er det smart å se seg rundt på nett etter det man trenger. En ting er materialene, som kanskje ikke finnes på nærmeste byggevarehandel engang, en annen er hva du skal ha. Det kan være lettere å finne ut om du vil ha den døren, eller det vinduet, dersom du er på et byggevarehus på nett som Buildor.no som gir deg et godt overblikk over hva som finnes å velge mellom, og ikke minst prisene som tilbys.

Og når du først har fått opp bygget, kan du gjøre andre glade ved å leie det ut som øvingslokale og selge innspillingstid til andre band i området. Er du flink med organiseringen av utleie av dine nybygde lokaler, kan du raskt tjene inn det studioet har kostet deg, og kanskje enda litt til. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til!

Leave a Reply