Hvordan oppdage ny, norsk musikk?

Nå som verden har blitt så mye mer internasjonal og vi hører på en rekke typer musikk fra land som Storbritannia og USA, så er det vanskeligere å høre på norsk musikk. Ikke fordi den ikke er like tilgjengelig, men fordi den ikke får like mye eksponering. I denne artikkelen skal vi derfor gå inn på hvordan du kan oppdage ny, norsk musikk!

Sjekk konsertsteder i nærheten av der du bor

Dette er det aller beste tipset vi har, rett og slett fordi det er så innmari enkelt! Du kan sjekke hvem som spiller nærme deg som er norske. Det er ofte slik at «up and coming»-artister drar på Norgesturneer ganske ofte, derfor anbefaler vi deg å dra på disse konsertene. Du vil dermed kunne få et innblikk i hva som er kult!

Prioriter radiokanaler som spiller norsk musikk

Dette er et tips for deg som ikke nødvendigvis har lyst til å dra på konsert, men som fortsatt vil høre på spennende norsk musikk. Du kan også prøve deg på Urørt som har en rekke norske artister. Det finnes også egne radiokanaler som bare spiller sanger fra denne radiokanalen.

Hva hører folk du kjenner på?

Det å snakke med venner og bekjente om musikk er også en ypperlig bra metode for å oppdage ny, norsk musikk. De vil kunne anbefale deg ting du liker og dere kan diskutere musikk over en lav sko! Noe vi også anbefaler er å følge med på ulike norske TV-programmer. Her vil du ofte finne norske artister promotert på en rekke forskjellige måter.

Det er jo noe som heter at hvis noe er nytt for deg, så er det nytt. Så hvorfor ikke sjekke ut litt gammel norsk musikk også? Det kan være at du finner noen band eller artister du faller pladask for!

Leave a Reply