Lagre musikk i skyen

Lenge har Sverige vært storebror i musikkindustrien. De har hatt en rekke store stjerner som har levert landeplager på løpende bånd. Slik som ABBA, Veronica Maggio og Avicii. Fortsatt er det nok slik at Sverige har flere store artister enn det nabolandet Norge har, men i de siste årene har også Norge fostret opp en rekke store artister. Dette har nok mye med digitaliseringen som har foregått i musikkverden. På denne måten er det ikke lenger like viktig hvor man kommer fra når man produserer musikk. Leverer du fra deg et godt produkt, så kan du oppdages. Uansett om du holder til i Sogndal eller New York.

Ikke alle trives med å benytte seg av streamingtjenester. For å sørge for å da ikke miste all den fantastiske norske musikken man har skaffet seg, er skytjenester en glimrende løsning. Dette gjør det mulig å lagre alle sine låter på et trygt sted, samtidig som du selv ikke trenger gå til innkjøp av noen lagringsplass. Trenger du få tak i låtene dine er det bare å logge inn med brukernavn og passord. Hvis du en dag skulle være uheldig å miste tilgangen på maskinen hvor all din musikk er lagret, vil det være katastrofe. Ved å bruke skytjenester er ikke dette noe problem, da du kan få tak i all musikken fra hver eneste enhet du eier.

Vi nordmenn er bortskjemt med en rekke dyktige artister, i veldig mange forskjellige sjangre. Vårt aller største navn på musikkhimmelen må i dag antageligvis sies å være KYGO. Bergenseren slå igjennom med et brak når han lanserte låten sin Firestone. Denne har nå nærmere 1 milliard avspillinger på Spotify alene. Senere har han også lansert en rekke andre store låter, blant annet med den kjente artisten Selena Gomez.

I samme sjanger er Alan Walker også en stor stjerne. Ingen norsk artist de siste årene kan skryte på seg å ha en like stor hit som KYGOs sambygding. Faded har i dag over 1,5 milliarder avspillinger på Spotify alene.

Det er heller ikke slik at nordmenn kun har slått seg opp innenfor elektronisk musikk. Sigrid er et annet navn som skinner på den internasjonale stjernehimmelen. Den sjarmerende Ålesunds-jenta har blitt kjent for sin genuine fremtoning og fantastiske energi. Spesielt har Sigrid blitt et stort navn i Storbritannia, hvor hun flere ganger har vært helt i toppen av hitlistene.

Leave a Reply