Norsk musikk er moderne

Det er nok mange som ikke vil innrømme det, men norsk musikk er i vinden som aldri før. Svensker, dansker, tyskere og franskmenn kan bare skygge banen, for her kommer norsk musikk. Det er bare å se på musikksjangrene pop og elektronika. Her herjer sangere som Sigrid og Astrid S, mens både Matoma og Alan Walker topper listene som aldri før. Sjekk ut hva Kygo kan lære deg på mobil!

Det er ikke vanskelig å si at norsk musikk er moderne. Vi tør til og med å kombinere urfolkets musikk med fartsfylt techno, hvem hadde vel trodd at det skulle bli en suksess? Når Keiino skal lete verden rundt etter urfolksmusikk, viser det at ulike musikksjangre kan kombineres.

Hvordan har de klart det, og hva skal til for å bli superstjerner akkurat som dem?

Musikktalent

Det kan hende man må ha øre for musikk, men noe talent er på ingen måte påkrevd. Mange mener at øving og atter øving er det som skal til for at man skal bli god. Og spør man en gitarist som Vidar Landa eller Øystein Sunde, vil de nok være enig. Supergruppa fra USA, Metallica tar med Kvelertak på turne, heftig selv for sindige rogalendinger.

Så mottoet må bli å øve flittig på instrumentet man elsker å spille, og utvikle teknikker og metoder som er unike og vanskelige.

Tekniske dingser

Det er ofte de som har tilgang på instrumenter som blir gode, og kanskje kan turnere hele verden. Men bruker man en midi-spiller kan man spille og ta opp hvilket som helst instrument, og til og med synkronisere dem i en skikkelig «jam-session».

En midi-spiller er en maskinvare som kobles til en synth eller hvilket som helst elektronisk instrument. Nå kan du både lære deg pop-sjangeren og all verdens musikk.

Bruk også midi-filer som kan lastes ned fra nett for å lære å spille akkurat som heltene dine. Ta riff fra favorittlåtene og utvikle dem videre dit musikken aldri har vært, eller lag overgangene som får publikumet til å ta helt av. Det vil garantert bli fett.

Rike foreldre

Med rike foreldre er det meste mulig. Som arving av kongefamilien, adel og grever er det helt klart. Du vil ikke trenge et lån fra https://www.centum.no engang. Men det er ganske kult å tenke på at flere prinser og prinsesser har prøvd seg som artist.

Med lomma full av dollar, og butleren som venter på å servere deg et nytt glass champagne, så er det bare å sette seg i studioet og prøve seg fram. Eller betale noen til å lage musikken for deg, mens du setter deg godt tilbake og nyter de vakre tonene som kommer ut fra høyttalerne.

Oppsummering

For å lykkes som artist i dag må man vise særegenhet når det gjelder musikken sin. Man må tørre å stå på, og satse på det selv om det kan gå skeis. Noen lykkes, mens mange bare vil bli veldig gode musikere. Det kan du også bli, om du tør satse!

Leave a Reply