Musikk gjennom hele livet

De norske tradisjonene

Musikken har stått sentralt her til lands i alle år og fungert som et bindeledd mellom mennesker. Helt fra Grieg til Kygo så har vi kost oss med toner i både glede og sorg. Under andre verdenskrig ble musikken brukt som et middel for samhold om kveldene, da dette var ulovlig under Nazi-regimet. Musikken ble også spilt høyere enn noensinne da vi frigjorde oss. I et generelt norsk liv, så er musikken med oss helt fra barndommen. Fra skoleavslutninger med artige sketsjer, barne-bursdager med kaker og fargerike ballonger og helt til graven, så er musikken med på å sette stemningen. Det er kanskje det at den setter stemningen som er dennes aller viktigste funksjon og noe vi priser oss over. Hverdagen er rett og slett ikke den samme uten musikken, og vi trenger den på så ufattelig mange plan.

Norsk musikk under lupen

De norske tradisjonene med å sette musikk høyt på prioriteringene har ikke gått ubemerket hen. Faktisk har Norge produsert den ene verdensstjernen etter den andre. De senere årene kommer en så klart ikke unna Kygo, men det har også vært mange andre store navn. For eksempel har Ina Wroldsen blitt verdenskjent for sin del i Calvin Harris sin låt «How Deep is Your Love». Vi har også over årene hatt Madcon som tok verden med storm med både sine musikktalenter og sin enormt positive energi. Det er rett og slett så mange norske artister å nevne at den lista kunne ha tatt opp en hel bok. Ser vi tilbake i tid, så har vi også storheter som AHA, som i sin tid toppet hitlistene i USA. Når mange utlendinger tenker på god musikk, så ser de faktisk mot Norge. Det handler om at våre tradisjoner innen musikk har formet vårt forhold til å produsere god musikk år etter år.

Viderefør tradisjonene

I din hverdag er mest sannsynlig musikk allerede meget viktig, men den kan fort bli enda viktigere. Streamingtjenester begynner å bli enda mer tilgjengelig, og før vi vet ordet av det er mobildata helt gratis slik at du kan lytte til musikk når du vil. Se for deg for eksempel å ha helt ubegrenset data på bussen, hytta eller andre steder du vanligvis tilbringer mye tid uten tilgang på nett. Det betyr at du i stedet for å late som du gjør noe på mobilen faktisk kan nyte god musikk i dine ører. Dette beviser hvor viktig musikk kan bli fremover, og du kan mest sannsynlig nyte det helt gratis bare om noen år. Grieg og forfedrene for musikken her i Norge hadde vært stolt dersom de visste hvor gode vi var på å videreføre tradisjonene innen musikk her til lands!

Leave a Reply