Sceneklær

A funky hipster man in late 1980's / early 1990's fashion style, with curly hair and fluorescent colored track suit listening to a walkman tape player and wearing ear muff headphones. He smiles with a cheesy grin, putting a cassette tape into the player with great excitement. Wood paneling in the background. Square crop.

Klær skaper folk, sies det, og det er vel en sannhet med modifikasjoner. Men at klær skaper karakterer er hevet over enhver tvil. Dermed blir antrekket man utstyrer seg med foran publikum en viktig faktor for hvordan man blir oppfattet. Det er stor forskjell på «uniformen» til en rocker og en operasanger, og på teater ser man alltid en stor bredde i ulike kostymer.

Et sterkt eksempel: Mira Craig

Som en av de store norske artistene også internasjonalt, er det helt klart viktig hva Mira velger seg ut foran opptredener. Hun har tatt trenden så langt at hun også skaper klær selv til bruk på scenen, noe som ikke er unikt innen musikkbransjen. Mange av de store stjernene har egne designere eller tegner egne antrekk – en fin måte å sikre at man får det som man vil ha det.

80-tallets dronning: Maya Vik

Og la oss innse det først som sist; med dagens ekstreme press for å bli lagt merke til som artist er det en god del som velger en stil som skiller seg ut fra mengden. En annen norsk artist som legger stor vekt på dette er Maya Vik, som har valgt seg en stil som ligger tett opp mot 80-tallets stil for sine sceneklær. Hun ser ut som en gjenoppstått 80-tallsstjerne i sine flotte drakter og kombinasjoner. En real visitt til fortiden, med andre ord!

this composition pays homage to the legendary 80s through some typical of that era objects

Rett valg for føttene

Og dette blir en suksess i kombinasjon med utvalg fra en sko nettbutikk som ofte selger litt mer uvanlige sko i tillegg til vanlige sko. Dermed kan disse spreke artistene finne sine favorittsko til antrekket, og oppfylle sitt ønske om en egen, unik stil for å opptre. Med sko bør man også tenke på at man skal være på bena i timer i strekk, så det er viktig å velge rett sko til rett anledning – i tillegg til at de skal se bra ut, så klart!

Rett inntrykk er viktig

Alle vet at skoene bærer kvinnen (og mannen), og at det er en viktig del av stilen man velger. For artister som er i søkelys fra både media og fans nesten konstant er det utrolig viktig å opprettholde en fasade som passer til stilen de har valgt. Dermed er et godt utvalg av sko og klær en essensiell komponent i deres hverdag. Heldigvis finnes det mye å velge mellom – uansett hvilken stil man velger på scenen!

Leave a Reply